Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ruins: Οροθετικές γυναίκες, Το χρονικό μιας διαπόμπευσης»

Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ruins: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης» την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 20:30 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΑΝΑΤόΠΙΑ σαχτούρη 34-38 και ρήγα φεραίου

Στις 23 Γενάρη το Ευρωπαϊκο δικαστήριο καταδίκασε το ελληνικό κράτος για την διαπόμπευση των 27 οροθετικών γυναικών τον Μάιο του 2012. 12 χρόνια μετά, όσες από τις γυναίκες που διαπομπεύτηκαν τότε και κατέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και έχουν επιζήσει (4 από αυτές έχουν πεθάνει) θα λάβουν 70.000 ευρώ η κάθε μία σαν αποζημίωση. Οι γυναίκες φυλακίστηκαν για 6 μήνες και διαπομπεύτηκαν λόγω της οροθετικότητας τους.  Πέρα από το ότι τα πρόσωπα τους και τα προσωπικά τους στοιχεία βγήκαν στην φόρα κατόπιν εντολής του ελληνικού κράτος, από τα παπαγαλάκια τους, οι γυναίκες αυτές στιγματίστηκαν μέσα στις κοινότητες που ζούσαν, μαζί με τους κοντινούς τους ανθρώπους. 

Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί την δίωξη των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν.