Φλεβάρης – Μάρτης 2018: 10 καταγεγραμμένοι βιασμοί, ξυλοδαρμοί, δολοφονίες γυναικών στην ελλάδα

φλεβαρης-μαρτης (3-4-18) wildcat

σε μορφή pdf εδώ


03 Φεβρουαρίου 2018, Δάφνη

15χρονη καταθέτει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από 29χρονο μέσα στο σπίτι του. Μαζί της επίσης βρισκόταν άλλη μια 16χρονη κοπέλα. Η 15χρονη συγκεκριμένα είπε ότι αφού έκανε χρήση ναρκωτικών είχε παραισθήσεις και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μετά από καταγγελία της ο τύπος συνελήφθη από τους.

Γι’αυτό το περιστατικό έχουμε να πούμε δυο πράγματα: 1ον, το ότι κάποιος είναι υπό την επήρεια (είτε αλκοόλ είτε ναρκωτικών) δεν είναι άλλοθι για να κάνει το οτιδήποτε σε οποιαδήποτε γυναίκα. Και 2ον, όταν κάποια δεν είναι σε θέση να συναινέσει γι αυτά τα οποία συμβαίνουν, αυτό σημαίνει αυτόματα πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να απλώσει το χέρι του.

12 Φεβρουαρίου 2018, Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα σωματέμπορων η οποία εξέδιδε γυναίκες μέσω ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα μία από τις γυναίκες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα είναι μια ανήλικη από την Βουλγαρία την οποία εξέδιδε σε ξενοδοχεία και σε μπουρδέλα στην Αθήνα.

Τέτοια κυκλώματα στοχοποιούν κυρίως γυναίκες μετα- νάστριες, τις εξαπατούν προσφέροντας τους δουλειά στην «δύση» λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης τους, τις παγιδεύουν και βγάζουν μεγάλα κέρδη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο (καταγεγραμμένος ) τζίρος τους , μόνο στην ελλάδα, είναι ετησίως 1 δις.

12 Φεβρουαρίου 2018, Κέρκυρα

Άντρας βίασε μία γυναίκα και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον σύντροφο της. Ο άντρας είχε στο παρελθόν σχέση με τη γυναίκα αυτή και το “κίνητρο” του για όσα έκανε ήταν η ζήλεια…

16 Φεβρουαρίου 2018, Κεφαλονιά

23χρονος μετά από διαπληκτισμό με τη μητέρα του, την πυροβόλησε 5 φορές και έπειτα εξαφανίστηκε. Η γυ- ναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας γιατί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο άντρας τελικά βρέθηκε και συνελήφθη.

Η πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα σκοτώνονται μέσα στο σπίτι ενώ η πλειονότητα των ανδρών έξω από αυτό… Θα (ξανά και ξανά) θυμίσουμε λοιπόν, πως σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού, η κύρια αιτία θανάτου των γυναικών είναι, διεθνώς, η δολοφονία από κάποιον οικείο άντρα…

01 Μαρτίου 2018, Λαμία

Καθώς πήγαινε στη δουλειά, γυναίκα παρενοχλήθηκε από 40χρονο άντρα, ο οποίος προσπάθησε με τη βία να τη βάλει στο αυτοκίνητό του. Αφού η γυναίκα κατάφερε να τον απωθήσει, κάλεσε τους μπάτσους. Ο άντρας τρά- πηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη την επόμενη μέρα.

Στο δρόμο για τη δουλειά, για το σπίτι ή για όπου αλλού γουστάρουμε, ό,τι ώρα κι αν είναι, θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερες. Όχι να μαζεύουμε όσο θάρρος και κουράγιο έχουμε και να κρύβουμε τον φόβο μας, μήπως κάποιος μας ακολουθεί ή μας επιτεθεί.

01 Μαρτίου 2018, Κατερίνη

Πατέρας εξέδιδε την κόρη από 6 χρονών. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το ‘14, όταν η κοπέλα έφτασε 12 χρονών. Οι βιαστές (58 και 60 χρονών) έδιναν χρήματα στον πατέρα για να την βιάζουν.

07 Μαρτίου 2018, Πάτρα

Στην οδό Μεσολογγίου, άντρας χτυπούσε την εν διαστάσει γυναίκα του μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά τους. Η γυναίκα είχε πάνω της κάποια χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο και αυτός ήθελε να της τα πάρει.

Στο άρθρο που διαβάσαμε την είδηση αναφέρει συνεχώς για να περιγράψει τον άντρα αυτόν τη λέξη «νταής». Οι λέξεις αλλάζουν κάθε φορά. Ο άντρας που φωνάζει ή χτυπάει τη γυναίκα μες στο σπίτι, δεν έχει χαρακτηρισμό μιας και το «‘έγκλημα» του δεν είναι δημόσιο. Ο άντρας που θα το κάνει δημόσια είναι «νταής» γιατί η κοινωνία έχει και μία φήμη να διατηρήσει. Ο άντρας που θα σκοτώσει τη γυναίκα του είναι απλά «τρελός»… Οι λέξεις αλλάζουν αλλά οι πράξεις όχι.

09 Μάρτη 2018, Κέρκυρα

Πρώην μπάτσος ,στην περιοχή Αλευροπάρι, σκοτώνει τη σύζυγο του με καραμπίνα, λίγο πριν τις 8.00 το πρωί και μετά από… διαπληκτισμό. Έπειτα προσπάθησε να διαφύγει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Advertisements